Drie maanden Nederlands;

als je écht wil of moet

Joost Weet Het! biedt ook een cursus Nederlands van drie maanden aan. Twaalf weken lang vier uur per dag Nederlandse les. De cursus is voor iedereen, maar vooral praktisch voor mensen die in korte tijd goed en spontaan Nederlands willen leren spreken.

We zeggen expliciet 'en spontaan', want onze ervaring is dat onze studenten na één of twee maanden goed Nederlands schrijven, verstaan en praten, maar dat het praten nog niet spontaan genoeg gaat om actief mee te doen aan een groepsconversatie in het Nederlands.

Verwachtingspatroon

En juist na een maand of twee of drie is het verwachtingspatroon bij zowel de student als zijn directe omgeving op een kritisch punt aangekomen. "Ik kan een biertje bestellen, maar in het Nederlands meteen kunnen reageren op een Nederlander is een heel ander verhaal..." We horen het vaak.

Spontaan praten over van alles

Daarom richten we ons in de loop van de deze cursus ook specifiek op 'het spontane'. Studenten moeten over verschillende onderwerpen uitgebreid met elkaar praten. Onderwerpen variëren van kleding ruilen tot een krantenartikel over hoe milieubewust we (moeten) zijn. Het eindniveau van de cursus is A2, richting B1, afhankelijk van tijd die je hebt kunnen besteden aan de hoeveelheid vocabulaire. Reken op anderhalf uur per dag huiswerk.

Veel praten, ook met elkaar.

"Ik wil deze jas graag ruilen..." - "Die jas? Laat me niet lachen!"

Uitdrukkingen van de straat

Hierbij komen ook veel uitdrukkingen ter sprake. En dan niet de uitgekauwde standaarduitdrukkingen zoals 'spijkers op laag water zoeken'. Want, met alle respect voor de spijkers, wanneer gebruiken we dit nog? Wel 'laat maar zitten' en 'ik trek het niet meer'. Veel gebruikte spreektaal die alleen in de praktijk te leren is. En bij Joost Weet Het! dus.

Nú is de tijd om het te leren...

Het belang van deze cursus is dat je vanuit het buitenland direct in een ritme komt waarin je dag in dag uit met het Nederlands wordt geconfronteerd, en niet alleen die paar woorden met je schoonouders of de buurman. In deze cursus ontstaan er automatismen, je creëert een goede correcte grammaticale basis. Correct, want je wordt, op een informele manier, continue gecorrigeerd, vooral op de volgorde. Niet praten om het praten. Correct spreken, dít is het moment om het goed te leren. Met resultaat!

 
EINDELIJK!!!

En na drie maanden ben je heel blij dat je spontaan Nederlands kan praten! (Of omdat het voorbij is natuurlijk...)

...anders zien we je over een jaar
Leer je zelf de taal zonder correctie dan sta je over een jaar bij ons op de stoep met de vraag of we je kunnen helpen met de volgorde van de zin ("Morgen ik ga naar school omdat ik wil leren Nederlands"). Het klinkt arrogant, maar we spreken uit ervaring. Met de cursus nt2 van drie maanden leg je de basis voor goed Nederlands. Een basis waarmee je vervolgens zelf écht verder kan, zonder dat Nederlanders meteen in het Engels tegen je gaan praten...

Schrijf je hier in!

Overzicht 3 maanden Cursus Nederlands in Amsterdam

Startdata 2022:

7 juni, 3 oktober 2022.

Duur:          2,3 ,4, 8 of 12 weken

Hoe lang?   4 uur per dag, van 's ochtends 10.00h tot 14.00h.
                   2 uur extra les per dag mogelijk.
           
Wanneer?:  4 keer per week: ma, di, wo, do.
                   5 keer per week: ma, di, wo, do, vr.

Indien nodig wordt de groep opgesplitst in twee niveaus.  

Prijs:           € 1870  (12 weken lang, 16 uur per week)

  - De prijs voor 1 dag extra les is € 50 per week.
  - Twee uur extra les per dag is € 25 per dag.
    (groepen van minimaal 4 personen)

Cursuslocatie:

gebouw "De Boomspijker", Recht Boomsloot 52, 1011 EC Amsterdam
(vlakbij de Nieuwmarkt en het centraal Station).

 De volgende cursussen Nederlands starten op 7 juni in Amsterdam!            
           

Schrijf je hier in!

 

 

 

Cursus Nederlands NT2, Leer Nederlands, Staatsexamen NT2, Inburgeringscursus, Amsterdam, Naturalisatietoets, Nederlands als tweede taal, Holandés como segunda lengua, Dutch as a second language, aprender holandes, clases de holandes, curso de holandes, cursos de holandés NT2, learn Dutch, Dutch courses, Dutch classes, Nederlandse les, Nederlands leren, cursus Nederlands, oudkomers, nieuwkomers, integratiecursus, zomercursus Nederlands, summer course Dutch, curso de verano de holandes, intensieve cursus Nederlands, intensive course Dutch, Curso intensivo de holandes, escuela de holandés Amsterdam, intsituto, colegio, educación, bon marché, pas cher, low budget, goedkoop, buen precio, bajo coste, lage prijs, goedkope, barato, inexpensive, low priced, tani, niedrogo, korzystnie, niska cena, low cost, low price, bas prix, niedrigen Preis, günstig, Spaans leren, Spaanse les, cursus Spaans, learn Spanish, Spanish course, Spanish class, aprender español, curso de español, clases de español, intercambio, uitwisseling, language exchange