Método

Bij Joost Weet Het! leer je structureel goed Nederlands op een leuke manier.

Inhoud

Er wordt Uitgebreid aandacht besteedt aan de grammatica. De essentiële grammatica wordt er, op de verschillende niveaus, op een heldere manier ingestampt. Het klinkt saai, maar het is de basis van goed Nederlands spreken, lezen en schrijven.

De grammaticale kennis is de basis voor de levendige lessen van Joost Weet Het! Spelenderwijs leer je de grammatica gebruiken in de conversatieles. Aan de hand van alledaagse activiteiten, maar ook je eigen persoonlijke situatie en interesses, leer je het Nederlands ook écht gebruiken. Zo merk je meteen dat de lessen ook meteen op straat kan gebruiken. Dat werkt motiverend.

Veel cursisten spreken meestal wel een beetje Nederlands, maar ze doen dit vaak niet correct. Veelgemaakte standaard fouten pakken we stuctureel aan. Leren door elkaar te corrigeren, in een constructieve sfeer. Een actieve en participerende instelling is dus van belang bij Joost Weet Het!

Vorm

De docenten van Joost Weet Het! staan garant voor kwalitatief goede, maar ook leuke lessen. Ze maken gebruik van muziek- en speloefeningen en theatertechnieken. Je komt bij ons naar de les om te leren. Maar ook omdat het leuk is om een keer samen te schaatsen of boerenkool te maken.

Serieus leren kan wel op een leuke manier. Daarbij is volgens Joost Weet Het! ook de omgeving belangrijk. We geven dan ook les in een motiverende ruimte waar je je op je gemak voelt. Daarnaast proberen we je te ondersteunen als je op zoek bent naar werk of stage. Als je problemen hebt op een ander terrein, helpen we je een oplossing te zoeken. Het doel is rust te creëren zodat je goed kan leren.

Groepsgrootte en niveau.

Joost Weet Het! werkt bewust in kleine groepjes van ongeveer tien cursisten. Maar ook in zulke kleine groepjes, kan het niveau en tempo nog verschillen. Daarom splitsen we zo'n groepje op als het nodig is. We gebruiken daarvoor verschillende evaluatiemomenten tijdens de cursus. Daarom leer je bij Joost Weet Het! altijd op je eigen niveau en in je eigen tempo.

Garantie

Joost Weet Het! staat garant voor goede en intensieve lessen. Maar die garantie geven wij alleen als jij ons ook iets garandeert. Overgave en inzet en anderhalf uur per dag huiswerk maken. Alleen dan is het rendement optimaal.